Zorg en Welzijn april 2020 nieuwsbrief
Dóór!

De lagere scholen worden weer geopend, een voorzichtig startschot voor de maatschappij om elkaar, socially distanced, wat meer te ontmoeten. Doorgaan met zo normaal mogelijk leven lijkt hoe dan ook de beste optie.

De Matchpartner collega die het meest wars is van stilzitten heet Stephen Hoogenboom. Stephen heeft een dusdanige dadendrang, dat hem ooit van hogerhand verboden werd om voortdurend tijdens vergaderingen ‚Äúd√≥√≥r!!‚ÄĚ te roepen.

Stephen was veel op kantoor de laatste tijd. Als rasoptimist schreef hij in de eerste versie van zijn column deze maand: ‚ÄúIk hoop dat het hele gebeuren snel voorbij is en we met zijn allen een mooie tweede helft van 2020 kunnen gaan beleven.‚ÄĚ De column is een pleidooi voor vooruitkijken, ook als het tegenzit. The only way is up.

Deze week keren bij Matchpartner alle medewerkers weer terug op kantoor. Anderhalve meter kan goed gewaarborgd worden in het grote gebouw, dus met enig beleid en veel handen wassen moet het lukken.

Werken in tijden van corona
Stephen Hoogendoom

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Stephen Hoogenboom over zijn ervaring van werken tijdens de COVID-19 gezondheidscrisis.

"Afgelopen vrijdag had ik tijdens de socially distanced borrel van Matchpartner een gesprek met mijn collega Maarten over hoe het tot nu toe gaat binnen ons bedrijf, in tijden van corona. Het was voor mij even graven, want zo vaak staan we niet stil bij de nieuwe situatie. We gaan vooral d√≥√≥r.

Het grootste deel van onze huidige detacheringen kan gelukkig gehandhaafd blijven. Veel van onze gedetacheerden werken op afstand, net als wij. Sinds afgelopen week hebben wij een eigen systeem om te beeldbellen ge√Įnstalleerd en dit werkt goed. Ik merk wel dat de gesprekken via een beeldscherm soms wat minder soepel en gestructureerd verlopen. De een kan zich minder makkelijk via beeldbellen ‚Äė'verkopen' dan de ander. Dit is zeker iets om rekening mee te houden.

Het merendeel van onze collega’s werkte vanuit huis, meestal zaten we met zijn vieren op kantoor. Dit gaf een andere sfeer dan voorheen, maar er was ondertussen genoeg te doen. Tijdens tweewekelijkse conference calls vertelden sommige thuiszittende collega’s wel dat ze moeite hadden het werk te combineren met thuis zittende kinderen die geholpen moesten worden met school. Toch heb ik het gevoel dat iedereen inmiddels een modus gevonden heeft."
Lees meer

 
Vacatures binnen jouw vakgebied

(Startend) Jeugdarts voor dagdiensten - Zeeland Details
Sociaal Medisch Verpleegkundige - Rotterdam Details
Psycholoog Complexe Problematiek - Enschede Details
Consulterend Specialist Ouderengeneeskunde - Leiden Details
Beleidsmedewerker Jeugd - Ouderkerk a/d Amstel Details
GZ-Psycholoog Ouderenzorg 1e Lijn - Leiden Details
Cli√ęntadviseur Gehandicaptenzorg en Geriatrie - Amstelveen Details
Deskundige Infectiepreventie (DIPper) GGD - Schiedam Details
Verpleegkundig Specialist GGZ - Maastricht Details
Psychiater op afstand (via beeldbellen) - Amsterdam Details

Bekijk alle vacatures hier
Stephen Hoogendoom
Nieuws uit jouw vakgebied
Stephen Hoogendoom

Ouders die de telefoon niet opnemen, kleine kinderen die alleen thuis zijn, maar ook verdenkingen van het coronavirus bij de ex-partner die worden ingezet bij vechtscheidingen: dagelijkse kost in de jeugdzorg. 
Lees meer

Duizenden ex-zorgmedewerkers willen weer aan het werk vanwege de uitbraak van het coronavirus. Hoe is dat, na jaren pensioen of een nieuwe carrière?
Lees meer

De VNG gaat in gesprek met gemeenten om deze te bewegen om organisaties voor maatschappelijke ondersteuning toch te betalen voor niet-geleverde diensten.
Lees meer

Gedragstrainer Jannette werkt normaliter in reclasseringskantoren en gevangenissen. Maar nu fysiek contact wordt afgeraden, staat ze elke dag in haar eigen huis met een laptop.
Lees meer