Re-integratie, Overheid en Verzuim april 2020 nieuwsbrief
Dóór!

De lagere scholen worden weer geopend, een voorzichtig startschot voor de maatschappij om elkaar, socially distanced, wat meer te ontmoeten.Doorgaan met zo normaal mogelijk leven lijkt hoe dan ook de beste optie.

De Matchpartner collega die het meest wars is van stilzitten heet Stephen Hoogenboom. Stephen heeft een dusdanige dadendrang, dat hem ooit van hogerhand verboden werd om voortdurend tijdens vergaderingen “dóór!!” te roepen.

Stephen was veel op kantoor de laatste tijd. Als rasoptimist schreef hij in de eerste versie van zijn column deze maand: “Ik hoop dat het hele gebeuren snel voorbij is en we met zijn allen een mooie tweede helft van 2020 kunnen gaan beleven.” De column is een pleidooi voor vooruitkijken, ook als het tegenzit. The only way is up.

Deze week keren bij Matchpartner alle medewerkers weer terug op kantoor. Anderhalve meter kan goed gewaarborgd worden in het grote gebouw, dus met enig beleid en veel handen wassen moet het lukken.

Werken tijdens corona
Stephen Hoogenboom

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Stephen Hoogenboom over zijn ervaring van werken tijdens de COVID-19 gezondheidscrisis.

"Afgelopen vrijdag had ik tijdens de socially distanced borrel van Matchpartner een gesprek met mijn collega Maarten over hoe het tot nu toe gaat binnen ons bedrijf, in tijden van corona. Het was voor mij even graven, want zo vaak staan we niet stil bij de nieuwe situatie. We gaan vooral dóór.

Het grootste deel van onze huidige detacheringen kan gelukkig gehandhaafd blijven. Veel van onze gedetacheerden werken op afstand, net als wij. Sinds afgelopen week hebben wij een eigen systeem om te beeldbellen geïnstalleerd en dit werkt goed. Ik merk wel dat de gesprekken via een beeldscherm soms wat minder soepel en gestructureerd verlopen. De een kan zich minder makkelijk via beeldbellen ‘'verkopen' dan de ander. Dit is zeker iets om rekening mee te houden.

Het merendeel van onze collega’s werkte vanuit huis, meestal zaten we met zijn vieren op kantoor. Dit gaf een andere sfeer dan voorheen, maar er was ondertussen genoeg te doen. Tijdens tweewekelijkse conference calls vertelden sommige thuiszittende collega’s wel dat ze moeite hadden het werk te combineren met thuis zittende kinderen die geholpen moesten worden met school. Toch heb ik het gevoel dat iedereen inmiddels een modus gevonden heeft."
Lees meer

 
Vacatures in jouw vakgebied

Consulent jeugd - Utrecht Details
Verkeerskundige - Ridderkerk Details
Projectleider Verkeer - Utrecht Details
Verpleegkundige Arbo (kantoortijden) - Rotterdam Details
Startende praktijkondersteuner bedrijfsarts - Hilversum Details
Nieuwe wending voor sociale arts - Amsterdam Details
Bedrijfsarts - Leiden Details
Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling - De Bilt Details
Stedenbouwkundige - Almere Details
Civiel Technisch Projectleider - Zuid-Holland Details

Nieuws uit jouw vakgebied
Stephen Hoogenboom

De VNG gaat in gesprek met gemeenten om deze te bewegen om organisaties voor maatschappelijke ondersteuning toch te betalen voor niet-geleverde diensten. Lees meer

Verzuim: sinds het uitbreken van het coronavirus is het aantal ziekmeldingen in de zorg in maart met 40 procent gestegen.
Lees meer

Onderzoek: thuiswerken en -vergaderen raken ingeburgerd na coronacrisis. Veel Nederlanders die nu noodgedwongen thuiswerken, willen dat (deels) blijven doen na de coronacrisis.
Lees meer

De gemeente Amsterdam gaat vanaf maandag 3250 laptops in bruikleen geven aan leerlingen die niet over een computer beschikken. Amsterdam maakt zich grote zorgen over de ongelijkheid die ontstaat doordat de scholen dicht zijn.
Lees meer