Zorg en Welzijn januari 2019 nieuwsbrief
Vergeten en vergeven

Zowel in het werkende bestaan als privé zijn er momenten dat je blij mag zijn dat mensen kunnen vergeten en vergeven. Vooral, hoe kan het ook anders, als je zelf een stomme, onvergeeflijke fout hebt gemaakt.

Sowieso, mensen die begrijpen dat zij in staat zijn fouten te maken zijn doorgaans plezieriger gezelschap dan diegenen die denken dat ze alles altijd perfect (moeten) doen.

In het beroep arts spelen deze thema’s bij uitstek: perfectie nastreven, fouten kunnen toegeven, een ander kunnen vergeven.

Collega Maarten de Haan spreekt veel artsen. Deze maand waagt hij zich aan een moeilijke vraag: is het mogelijk een arts te vergeven, ook als die een fout maakt die onherstelbaar is?

Geschorst voor het leven?
Maarten de Haan

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Maarten de Haan over hoe om te gaan met je eigen falen en dat van anderen, bijvoorbeeld als je arts bent.

"De zorg ligt onder een vergrootglas. Dankzij het internet kun je als zorgprofessional van de ene dag op de andere overal als een verwerpelijk, falend mens te boek komen te staan. Als eerste zoekresultaat, zonder context, for all to see. Slaan we niet een beetje door?

Al een jaar of tien heb ik dagelijks gesprekken met artsen en psychiaters. Net als alle andere mensen maken zij het nodige mee en soms dragen zij krassen op de ziel. Het kan dan gaan om zaken die op het eerste oog onschuldig lijken, zoals een gemiste promotiekans of slecht liggen bij de partners in de maatschap." Lees meer

Matchpartner op Instagram
Maarten de Haan

Wij zijn sinds kort ook actief op Instagram!

Voor iedereen die het leuk vindt om een kijkje in 'onze keuken' te nemen. Hier zullen we zo nu en dan een foto plaatsen van het reilen en zeilen binnen ons team!

Volg ons hier!

 
Vacatures binnen jouw vakgebied

Meewerkend teamleider HBO Verpleegkundige - Den Haag en omgeving Details
Gedragsdeskundige Gezonde Leefstijl - Joure Details
Leidinggevend GZ-Psycholoog / Opleider (schaal 70) - Amsterdam Details
Casusregisseur Sociaal Wijkteam - Den Haag Details
Senior Reclasseringswerker Diagnose & Advies - Zutphen Details
Psycholoog specialisatie Huiselijk Geweld - Amsterdam Details
Gedragswetenschapper - Hoofddorp Details
GZ-Psycholoog doelgroep MS - Haarlem Details
Teammanager Vluchtelingenzorg - Sittard Details
Specialist Ouderengeneeskunde Revalidatie - Amersfoort Details

Bekijk alle vacatures hier
Maarten de Haan
Nieuws uit jouw vakgebied
Maarten de Haan

De rechter in Amsterdam heeft Google verplicht twee zoekresultaten te verwijderen over een berispte arts. Privacy weegt zwaarder dan de vrijheid van informatie.Lees meer

Het Bronovo Ziekenhuis gaat vermoedelijk ophouden te bestaan, het management wil drama's zoals bij het Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen coute que coute voorkomen. Lees meer

Het Centraal Planbureau constateert dat de gemeentelijke wijkteams contraproductief werken: de zorg wordt niet goedkoper, maar duurder. Lees meer

Nieuw binnen de geestelijke gezondheidszorg: een consult van een psychiater op afstand via Skype. Lees meer

Lichttherapie: bewezen effectief bij zowel winterdepressies als niet-seizoensgebonden depressie Lees meer