Zorg en Welzijn mei 2016 nieuwsbrief
Houd ons in de gaten!

De verschillende takken van de zorg en welzijn sector hebben zowel met organisatie-veranderingen als met cultuurveranderingen te maken.

Er komt een cultuur die meer het accent legt op herstel en het bevorderen van zelfstandigheid. 

Mijn nieuwste collega Elody Varkevisser heeft er een column over geschreven. Hoe de diverse paletten van de hulpverlening afhankelijk van elkaar zijn, en hoe de diverse expertises elkaar aanvullen.

Daarnaast vinden er forse wijzigingen in de bedrijfsvoering plaats. Binnen het vakgebied waarin ik werkzaam ben, jeugdzorg en reclassering, is er een toename van tijdelijke vacatures.

De zomermaanden weer voor de deur. Voor ons een periode waarin er bij veel opdrachtgevers extra handjes nodig zijn wegens vakantiedrukte. Houd onze vacatures dus goed in de gaten zou ik zeggen.

Met vriendelijke groet,

Joost van Dieen
Nu 352 vacatures in jouw branche!
Joost van Dieen
Als iets niet werkt, doe het anders... en als het wel werkt, doe het vaker!
Elody Varkevisser

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal beschrijft consultant Elody Varkevisser hoe de verschillende vakgebieden waarmee wij ons bij Matchpartner bezighouden uiteindelijk in elkaar grijpen

"Onlangs ben ik bij Matchpartner als consultant zorg gestart, vanuit een achtergrond als afgestudeerd psycholoog, met ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Uiteraard komen mijn inhoudelijke kennis en werkverleden van pas, ook als er op het gebied van arbeidsbemiddeling nog het nodige geleerd moet worden.

Misschien is het interessant om er eens bij stil te staan, aan de hand van mijn ervaring in de geestelijke gezondheidszorg, hoe de verschillende branches waar wij consultants ons mee bezig houden eigenlijk in elkaar grijpen. Werkloosheid, zorgkosten, schuldenproblematiek, overlast en verzuim zijn vaak verschillende kanten van dezelfde medaille...."
Lees meer...

 
Verpleegkundigen HBO en MBO opgelet:

Ben je zoekende naar een nieuwe werkgever of ben je ZZP'er en op zoek naar een opdracht?

Neem dan direct contact met ons op want we hebben momenteel veel mogelijkheden in de regio van Haarlem, Noordwijk, Leiden, Den Haag, Zandvoort, Nieuw Vennep & Maarssen.

Vast of tijdelijk? Alles is mogelijk en bespreekbaar. Bel direct met Hayat el Kadi om jouw mogelijkheden te bespreken 06 5463 8842.

Of bekijk hier alle vacatures in de verpleging!

Vacatures binnen uw vakgebied

Enthousiaste verpleegkundige niveau 4/5 op PG afdeling - Den Haag Details
Vacature Verpleegkundige Leiden - Leiden Details
Verpleegkundige niveau 4 - Den Haag Details
Reclasseringswerker - Rotterdam Details
Freelance Specialist Ouderengeneeskunde (ZZP) - Veenendaal Details
Psychiater Volwassenen (Doven en Slechthorenden) - Breukelen Details
Reclasseringswerker - Lelystad Details
Reclasseringswerker - Amsterdam Details
Medewerker Wijkteam Jeugd - Delft Details
GZ-psycholoog voor opleidingsplaats tot Psychotherapeut - Leeuwarden Details

Nieuws uit uw vakgebied
Joost van Dieen

Bij grote publieke dienstverlenings organisaties gaat het niet om personen, maar om procedures. Voor sociale professionals zijn dat vaak frustrerende barri├Ęres. Lees meer

Op social media zijn het afgelopen jaar bijna 200.000 berichten over de thuis- en ouderenzorg geplaatst. De veel gedeelde berichten waren bijna allemaal negatief van aard.. Lees meer

Als alle terugblikken op tien jaar zorgstelsel iets duidelijk maken, is dat er geen ideaal systeem is. Het oude ziekenfondssysteem leidde tot voorkeursbehandelingen en wachtlijsten. Lees meer

Meer dan 2500 cli├źnten die van de rechter een beoordeling hebben voor een gesloten deur zijn dit jaar weggelopen geweest of vermist geraakt. Lees meer