Zorg en Welzijn maart 2019 nieuwsbrief
Zodra het over inkomen gaat...

Omdat we bij Matchpartner door de professionals die we bemiddelen goed op de hoogte worden gehouden over hun vakgebied, kijken we soms meerwarig naar nieuws-uitzendingen over datzelfde vakgebied. Veel klopt niet of wordt verdraaid.

Sinds 2002 houden we ons, bijvoorbeeld, bezig met de verzuimbranche. Ziekteverzuim is een onderwerp waarover vaak gedoe is in de actualiteit.

Consultant Stephen Hoogeboom houdt zich al ruim tien jaar bezig met de werving van verzekeringsartsen, bedrijfsartsen en andere professionals.

In zijn column bekritiseert hij de recente berchtgeving van RTL Nieuws over het UWV:

"Zodra het over inkomen gaat maken mensen zich kennelijk drukker dan wanneer het over gezondheid en arbeidsparticipatie gaat."

Taakdelegatie is heel normaal
Stephen Hoogendoom

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Stephen Hoogenboom over de praktijk van taakdelegatie tussen artsen en niet-artsen, en dat hier te vaak negatieve artikelen over verschijnen in de pers.

"En opnieuw schrikten grote woorden de wereld die zich bezighoudt met arbeid en gezondheid op. 'Illegaal', 'misstanden', 'volstrekt onacceptabel' en 'zeer zorgwekkend en problematisch'.

Het is maar een greep uit de uitspraken die werden gedaan over de inzet van niet-artsen bij beoordelingen door het UWV. En dat terwijl taakdelegatie of werken in-de-verlengde-arm overal in de maatschappij is ingeburgerd."

Lees meer

Matchpartner op Instagram
Stephen Hoogendoom

Wij zijn sinds kort ook actief op Instagram!
Voor iedereen die het leuk vindt om een kijkje in 'onze keuken' te nemen. Hier zullen we zo nu en dan een foto plaatsen van het reilen en zeilen binnen ons team!
Volg ons hier!

 
Vacatures binnen jouw vakgebied

Gezinscoach - Den Haag Details
Psycholoog èn Paramedicus - Arnhem Details
Gedragsdeskundige MVB - Joure Details
Meewerkend Teamleider Polikliniek - Dordrecht Details
Behandelaar / Basispsycholoog - Heerenveen Details
Jeugdconsulent Plus Team - Den Haag Details
Manager Aanmelding Vluchtelingen - Valkenswaard Details
Omscholing Ouderengeneeskunde - Lelystad Details
Cardiologie Verpleegkundige - Rotterdam Details
Senior Gedragskundige Vrouwenopvang - Almere Details

Bekijk alle vacatures hier
Stephen Hoogendoom
Nieuws uit jouw vakgebied
Stephen Hoogendoom

Jaarlijks veroorzaken beroepsziekten bijna 6,9 miljoen extra verzuimdagen. Hoofdoorzaak: psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
Lees meer

De Universiteit Wageningen heeft een geheim wapen tegen ziekteverzuim ontdekt: planten!
Lees meer

Kennisverslag UWV over Langdurige zieke werknemers: "Het aantal langdurig zieken is het sterkst gegroeid in de bedrijfstakken overheid en zorg en welzijn."
Lees meer

Onderzoek van Maartje Goorden laat zien dat de zogenaamde collaboratieve aanpak -betere samenwerking tussen huisartsen, GGZ en familieleden van pati√ęnten bij angst en depressie tot minder verzuim leidt
Lees meer