Zorg en Welzijn juni 2017 nieuwsbrief
Sollicitatiegesprek als feestje

Het komt niet zo veel voor helaas, maar eigenlijk moet een sollicitatiegesprek een klein feestje zijn.

Het hoeft allemaal niet zo formeel. Waarom niet af en toe stilstaan bij verstrooiingen, de zaken waar iemand echt warm voor loopt: muziek, sport, vrijwilligerswerk? Juist in het persoonlijke en in het anekdotische laat de sollicitant zich zien.

In zijn laatste column houdt collega Robert Albeda daarom een pleidooi voor zijpaadjes, overpeinzingen, uitweidingen en bijzaken tijdens een intakegesprek met een sollicitant. Het leven is te kort om steeds maar de platgetreden paden te bewandelen.

Kortom, voor de liefhebber!

Met vriendelijke groet,

Bekijk alle vacatures hier
Pleasantries
Robert Albeda

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Robert Albeda over het belang van aangename onderwerpen  tijdens het gesprek met een werkzoekende.

"Wekelijks voer ik tussen de acht en twaalf gesprekken met mensen die ik nog niet ken, in het kader van de diverse vacatures die ik heb open staan. Als je al die intakes doet op een standaardmanier, wordt het gauw saai. Maar in de praktijk valt het mee, want niemand is standaard. Iedereen heeft een eigen verhaal.

Een kandidaat leren kennen is een kunst op zich. Onze opdrachtgevers willen iemand met een eigen aanpak en stijl, een bepaald type. De juiste opleiding en werkervaring zijn slechts de eerste vereisten. Je wilt meer te weten komen. Daarom kan het kan nooit kwaad interessante bijzaken, pleasantries als het ware, de boventoon te geven in zoÔÇÖn gesprek."
Lees meer...
 

 
Vacatures binnen uw vakgebied

Verpleegkundige niveau 4 extramuraal - Zoetermeer Details
Verzorgende IG in de thuiszorg - Zoetermeer Details
Verpleegkundige niveau 4 of 5 - Gorinchem Details
Interim GZ-psycholoog (ZZP-er) - Leeuwarden Details
Gedragsdeskundige LVB - Den Haag Details
Ervaren Basisarts Ouderenzorg - Leiden Details
Teamleider Extramuraal - Den Haag Details
Reclasseringswerker Toezicht - Enschede Details
Consulent Jeugdteam - Den Haag Details
Specialist Jeugd Gemeente - Hilversum Details

Nieuws uit uw vakgebied
Robert Albeda

Reablement, ofwel een oudere helpen voor zichzelf te zorgen, is een werkwijze die in de Deense ouderenzorg wordt ingezet. Hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp ziet in de methode ook een oplossing voor de Nederlandse ouderenzorg.
Lees meer


Het aantal woningen dat door deurwaarders werd ontruimd, was in 2016 bijna twintig procent lager dan een jaar eerder.
Lees meer


De NZa onderzoekt welke kenmerken van cli├źnten goede voorspellers zijn voor de uitgaven voor wijkverpleging. Een enqu├¬te onder 1000 wijkverpleegkundigen geeft een eerste indruk.
Lees meer