Re-integratie, Overheid en Verzuim september 2020 nieuwsbrief
Opnieuw thuis
Michael Reijmers

Voor deze nieuwsbrief hadden wij een uitgebreid redactioneel stuk klaarliggen over onze nieuwe website. De nieuwe website als thema; ach, wat waren we nog jong...

Een nieuwe persconferentie gooide roet in het eten. Op maandagavond na zevenen legden premier Rutte en minister De Jonge de samenleving verder aan banden vanwege tegenvallende coronacijfers.

We kunnen thuis weer de wasmand opzij schuiven en de hanglamp met een elastiekje vastmaken, want alle werkcontacten gaan weer via beeldbellen.

In plaats het redactionele stuk tekende collega Maarten de Haan zijn eerste gedachten op, direct na het optreden van Mark en Hugo.

Van horen zeggen
Redactie

De consultants van Matchpartner zijn begaan met de ontwikkelingen die we om ons heen in de maatschappij zien. Elke maand beschrijft een van onze collega's in een blog wat hem of haar opviel.

Collega Maarten de Haan blikt ditmaal terug op een bewogen week, beginnend met een uitdagende hashtag en eindigend met een persconferentie: .

"Gisteravond belde mijn 83-jarige vader op vanuit zijn woonplaats in Portugal om even bij te praten. We hadden allebei net de persconferentie van premier Rutte gezien. De prognoses zijn wat somber, iedereen moet weer thuis werken.

De buurman van mijn vader, een epidemioloog, is dit jaar van de ene dag op de andere gebombardeerd tot nationale bekendheid. Van kamergeleerde werd hij een terugkerend gezicht op Portugese televisie.

Meestal verschijnt de buurman vlak na het journaal voor nadere duiding, vertelde mijn vader. Daarnaast is hij gevraagd als stukjesschrijver voor diverse kranten. Mede dankzij zijn adviezen heeft Portugal heel strikte maatregelen, hetgeen wel tot stilstand leidt. Portugal is gezonder, Nederland levendiger.

Mijn vader mag al een paar maanden eigenlijk niet de deur uit vanwege zijn leeftijd. Hij vindt het wel prima, want dan kan hij werken en lezen. Verder zijn we allebei geneigd onze kaken stijf op elkaar te houden over de coronamaatregelen en wetenschappers hun werk te laten doen." Lees meer

 
Vacatures in jouw vakgebied

Klantmanager Bijzondere Bijstand  - Den Haag Details
Schuldhulpverlener - Den Haag Details
Werkmeester Werkstraf (Reclassering)  - Deventer Details
Wil jij ervaring opdoen als sociaal geneeskundige?  - Alkmaar Details
 Landschapsontwerper - Architect - Amsterdam Details
Casemanager WGA - Hilversum Details
Consulent WMO - Leiden Details
Matchmaker Werkgeversservicepunt  - Hoofddorp Details
Anios Sociale geneeskunde - Enschede Details
 Regiomanager / GZ-psycholoog (schaal 70) GGZ  - Amersfoort Details
Artikelen over corona en thuiswerken
pesten op de werkvloer

Welingelichte Kringen: De kloof tussen de elite en de rest groeit en dat is schadelijk voor onze democratische samenleving, bepleit de wereldberoemde filosoof Michael J. Sandel in zijn laatste boek. Lees meer

Business Insider: Greg Gerrits en zijn vriendin Irene de Krijger leefden begin dit jaar als reisbloggers en influencers op een idyllisch eiland op de Filipijnen.  Lees meer

Het Parool: Tijdens de persconferentie maandagavond bekrachtigde premier Mark Rutte opnieuw het belang van thuiswerken in een poging om de tweede golf aan coronabesmettingen af te remmen. Lees meer