Re-integratie, Overheid en Verzuim september 2019 nieuwsbrief
What's in a name?

Er zijn van die beroepen die aantrekkelijk lijken voor mensen die zingeving en persoonlijke ontplooiing zoeken in werk.

Jeugdbeschermer, klantmanager, verzuimcoach, trajectbegeleider, schuldhulpverlener, allemaal functies die mensgericht zijn. In de naamgeving van deze vacatures lijkt de nadruk te liggen op ‘helpen’, coachen, begeleiden, bijstaan.

De praktijk is anders. Andere vaardigheden zijn veel belangrijker dan coachen, namelijk: grenzen stellen, regievoeren, confronteren. Om de soms zware problematiek die je tegenkomt aan te kunnen moet je bovendien beschikken over (kurk)droge, relativerende humor.

Dat kandidaten wel eens een verkeerd beeld hebben van een functie constateert ook onze nieuwe collega Angelique Lommen, consultant Verzuim. In haar column zet ze nog eens uiteen waar een casemanager verzuim zich nou werkelijk dagelijks mee bezighoudt.

In haar persoonlijk profiel op onze site schreef Angelique al: “We helpen onze kandidaten aan die droombaan.... of we helpen ze uit een droom.”

“Ik wil graag casemanager verzuim worden!”
Angelique Lommen

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft collega Angelique Lommen, die ruime ervaring heeft in de arbowereld, over de functie casemanager verzuim, hoe veel mensen deze interpreteren -en wat het eigenlijk inhoudt .

"Mijn hele loopbaan heb ik iets met ziekte en arbeidsongeschiktheid gehad. Ik was eerder in mijn loopbaan letselschadebehandelaar, AOV-claimbeoordelaar, casemanager, accountmanager bij een arbodienst.

Sinds juli 2019 ben ik consultant re-integratie en verzuim bij Matchpartner. Ik spreek een heleboel enthousiaste personen die casemanager zijn of juist willen worden. Ik heb me verbaasd over het grote aantal kandidaten die graag casemanager wil worden omdat ze zelf eens arbeidsongeschikt zijn geweest en toen een hele goede of juist een waardeloze casemanager hadden..

De motivatie is iedere keer dezelfde: “ik wil zo graag mensen helpen, ze coachen.” “Ik kan goed luisteren en ik ben ervaringsdeskundige.” Er bestaat het idee dat de casemanager het opneemt voor de kwetsbare werknemer, hem of haar weer op de rit krijgt.

Natuurlijk is het de taak van een casemanager om een zieke medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Maar dat vraagt andere kwaliteiten dan zalvende helpende handen, begripvol luisteren, spiegelen en coachen"

Lees meer

 
Top 10 vacatures in jouw vakgebied

Bedrijfsarts op locatie - Rotterdam Details
Casemanager Verzuim - Zaandam Details
Casusregisseur Sociaal Team - UIthoorn Details
Project Planner - Alphen aan den Rijn Details
Ambulant Vaccinatie Arts - Arnhem Details
Casemanager, Verzuimbegeleider
 what’s in a name? - Leiden Details
Beleidsmedewerker Ruimte - Delft Details
Psychiater Arbeidsexpertise en Rijbewijskeuring - Amsterdam Details
Arbeidsdeskundige - Arnhem Details
Bedrijfsarts - Leiden Details

Meer artikelen over verzuim-casemanagement op het werk
Angelique Lommen

Hans Lankhaar, oprichter van Scolea legt uit hoe de functie casemanager verzuim over de jaren veranderde.
Lees meer

Trouw legt nadruk op ziekte-uitval door de sociale omgang op het werk. Privéproblemen worden te weinig besproken op de werkvloer. Dat zorgt voor steeds meer verzuim.
Lees meer

Columniste Elma Drayer vraagt zich af: "Waarom moeten werkgevers anno 2019 ineens ‘in gesprek’ gaan teneinde privĂ©besognes ‘bespreekbaar’ te maken?"
Lees meer

Verzuimhumor. Een werknemer meldde zich 14 dagen ziek. Niet hij, maar zijn hond had griep.
Lees meer

Matchpartner op Instagram
Angelique Lommen

Wij zijn sinds kort ook actief op Instagram!
Voor iedereen die het leuk vindt om een kijkje in 'onze keuken' te nemen. Hier zullen we zo nu en dan een foto plaatsen van het reilen en zeilen binnen ons team!
Volg ons hier!