Matchpartner directeur Leon Brouwers staat voor Matchpartner kantoor Boerhaavelaan 4, Leiden

Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

Matchpartner verbindt al sinds 2002 werkzoekenden, zzp’ers en interimmers met werkgevers. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt staan echter nooit stil en we zijn dan ook niet meer hetzelfde bedrijf als toen we begonnen. Hoewel we onmiskenbaar onszelf zijn gebleven.

Arbeidsbemiddeling

Matchpartner is in 2002 opgericht door directeur Leon Brouwers. Eerst als eenmansbedrijf gericht op commerciële arbeidsbemiddeling, een markt die Leon goed kende vanuit zijn tijd als manager bij grote uitzendbureaus. Later kwam daar ook de tak re-integratie en verzuim bij.

Unieke werkwijze

Het bedrijf groeide sneller dan Leon in zijn eentje kon bijbenen, er moest personeel komen. Hier werd de kiem gelegd voor de unieke werkwijze van Matchpartner: nieuwe consultants moesten bij voorkeur een achtergrond hebben in het vakgebied waarin ze actief waren.

Inmiddels verhuisd naar een statig pand in Leiden, waar nu nog steeds ons kantoor is, werkten er naast Leon ook mensen met een achtergrond in sociale zekerheid, re-integratie of arbodienstverlener. Zo groeide Matchpartner uit een gemêleerde groep professionals, met één doel: een kwalitatieve, duurzame match tussen werknemer en werkgever.

Zorg & Welzijn

In 2008 volgende een volgende grote uitbreiding: Matchpartner ging samenwerkingen met  een bureau gespecialiseerd in de werving van gespecialiseerd personeel binnen de jeugdzorg, reclassering en geestelijke gezondheidszorg. Zo groeide het aandeel zorg & welzijn binnen Matchpartner gestaag. Uiteindelijk resulteerde deze samenwerking in een fusie waaruit Matchpartner Zorg & Welzijn ontstond.

Het scala van vacatures in de zorg werd uitgebreid. Naast medewerkers uit de jeugdzorg en reclassering werd de werving en selectie van hoofdbehandelaars, centrale regisseurs in iedere zorgorganisatie, een specialisme van de afdeling Zorg.

Matchpartner nu

Tegenwoordig is Matchpartner een bedrijf met zo’n 20 werknemers, die binnen vier ‘specialismen’ actief zijn: Arbo & Verzuim, Zorg & Welzijn, Gemeente en Onderwijs. Binnen al deze specialismen werken consultants die ervaring hebben in het vak, de kern van onze werkwijze.

Daarbij groeien we mee met de veranderingen in de arbeidsmarkt: woorden als persoonlijke groei en flexwerken zijn belangrijker dan ooit. Elk van onze specialisme kent zijn eigen uitdagingen: Gemeentes zijn zich sinds de transitie gaan toeleggen op de uitvoering jeugdzorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Re-integratiebedrijven houden zich niet meer alleen bezig met bemiddeling naar een baan van werklozen, maar ook met motorische en psychiatrische behandeling.

De kunst is om in nauw contact met het werkveld ervoor te zorgen dat we als bedrijf meebewegen met deze veranderingen en dat we in spelen op de veranderende behoeftes van zowel werkgever als werknemer. Dat we dat al sinds 2002 met succes doen is de sleutel tot het succes van Matchpartner.

Vind de ideale baan binnen jouw specialisme

Vind de baan die bij jou past binnen jouw specialisme of bekijk hier ons gehele vacature aanbod