Verslavingszorg

“Door mijn verslaving ben ik veel kwijtgeraakt, maar het heeft zowel een betere professional als een beter mens van me gemaakt.”

Bekijk 36 vacatures

Werken in de Verslavingszorg

De verslavingszorg is tegenwoordig voornamelijk gericht op onthouding en het herkennen van de risico’s voor een terugval. Maar er is ook steeds meer aandacht voor en onderzoek naar de onderliggende klachten (autisme, hyperactiviteit, laag IQ, trauma) die verslavingsgedrag triggeren.

Behandelaren in de verslavingszorg staan soms wat onafhankelijker in het leven en dankzij de populariteit van de Minnesota methodiek wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van ervaringsdeskundigheid.

Met enige regelmaat maken professionals uit een ander onderdeel van de zorg via ons de overstap naar de verslavingszorg. Met name de artsen kunnen over zeer uiteenlopende achtergronden beschikken.

Waarom werken via Matchpartner?

Jij staat centraal

 

Een groot, divers netwerk

 

Wij denken met jou mee

 

Consultants met vakkennis

 

Een persoonlijke aanpak

 

Één vast aanspreekpunt

 

quote

Door mijn verslaving ben ik veel kwijtgeraakt, maar het heeft zowel een betere professional als een beter mens van me gemaakt. Het is een heftige ervaring, maar je leert wie je vrienden zijn en hoe je weer je eigen beste vriend kunt worden.

Bram psychiater en ervaringsdeskundige

Nieuwste vacatures

Regiebehandelaar Verslaving
De Regiebehandelaar Verslaving zet zich in voor mensen die worstelen met een middel of gedrag.
Rotterdam
Regiebehandelaar Verslaving
De Regiebehandelaar Verslaving zet zich in voor mensen die worstelen met een middel of gedrag.
Amsterdam
Coördinator Zorg
Wij zijn op zoek naar een Coördinator Zorg met een goed inzicht in de doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking die met justitie in aanraking zijn gekomen (LVB+).
Rotterdam
Casemanager Complexe Zorg
In de functie ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van een groep mensen met een licht verstandelijke beperking, met een nadruk op het aspect van veiligheid en voorkoming van recidive. De Regisseur Forensische Zorg houdt zich bezig met een complexe doelgroep en dienstverlening vanuit het gedwongen kader. 
Rotterdam
Psycholoog Verslavingszorg
Voor een landelijke organisatie zoeken wij een bevlogen Verslavingspsycholoog, voor de behandeling van mensen met een verslaving.
Rotterdam
Alle verslavingszorg vacatures

Liever persoonlijke begeleiding?

Laat je adviseren door onze consultants Anne of Maarten