’Ik wil goede mensen binnenboord houden’

Geschreven door:
Jolanda Breur
Terug naar nieuwsoverzicht
In de pers
11-12-2010

Oorspronkelijk gepubliceerd in Trouw. Auteur: Jolanda Breur

Matchpartner zoekt twee consultants. Directeur Leon Brouwers vertelt
erover.

Waarom kan Nederland niet zonder werving-, selectie- en detacheringbureau Matchpartner?

„We zoeken personeel voor commerciële arbeidsbemiddelaars als uitzend-, wervings- en selectiebureaus, maar ook reïntegratiebureaus, gemeenten en de zorg- en welzijnssector. Deze sectoren zijn onze specialismen. Meer dan onze collega-bureaus gebruiken we sociale netwerken als LinkedIn en Twitter naast ons reguliere netwerk. We doen uitgebreide intakegesprekken waarin we ook de loopbaan van de kandidaten bespreken. Zomaar een cv opsturen is uit den boze.”

Wat maakt het de moeite waard om bij jullie te werken?

„Een consultant voert bij ons het hele bemiddelingstraject met kandidaat en opdrachtgever uit. Zo ontstaat een goede relatie en weet de consultant tot in detail wat er speelt. Bij grotere bureaus zoeken acquisiteurs naar gegadigden en houdt een fieldmanager contact met de geplaatste kandidaten. Onze consultants doen dat allemaal zelf.”

Jullie hebben vacatures voor twee consultants, werving en selectie en detachering. Waar letten jullie vooral op?

„Commercieel werken moet in je bloed zitten. Je hebt je eigen business. Schrijf je een goede kandidaat in en is er geen passende vacature, dan zoek je een alternatief. Je denkt in kansen. Ondernemersgeest, creativiteit en empathisch vermogen zijn belangrijk voor succes.”

Welke brieven leggen jullie direct opzij?

„Brieven van sollicitanten die het wel leuk vinden om met mensen om te gaan en als arbeidsbemiddelaar te werken, maar geen goed onderbouwd verhaal hebben. Je hoeft niet het goede antwoord te geven, zolang je maar laat zien dat je over je motivatie hebt nagedacht.”

Hoeveel collega’s krijgen de nieuwe medewerkers en hoe gaan die met elkaar om?

„We zijn straks met twaalf consultants, allemaal communicatieve en commerciële personen. Ik ben zelf directeur-eigenaar. Ze lopen allemaal zo bij me binnen. Als je een goed idee hebt, bespreken we dat en kunnen we het uitvoeren.”

Hoeveel sollicitanten verwacht je?

„Honderden.”

Welke karaktereigenschap is onontbeerlijk in deze functies?

„Omdat de eerste vijf minuten van een intakegesprek het belangrijkst zijn voor de indruk die een kandidaat krijgt, moet je enthousiasme uitstralen. Als je hem overdag telefonisch niet kunt bereiken, bel je ’s avonds weer. Net wat extra’s doen. Kandidaten plaatsen, is je roeping.”

Hebben jullie een kledingcode?

„We lopen er netjes bij. Geen driedelig grijs, geen spijkerbroek.”

Werken de ideale kandidaten over tien jaar nog bij jullie?

„In onze branche werken consultants gemiddeld twee jaar op dezelfde plek. Maar ik doe alles om goede mensen binnenboord te houden.”

 

Reageer

Geen reacties

Vind de ideale baan binnen jouw specialisme

Vind de baan die bij jou past binnen jouw specialisme of bekijk hier ons gehele vacature aanbod