In de zomervakantie naar school

Geschreven door:
Hellevoetse Post
Terug naar nieuwsoverzicht
In de pers
16-06-2011

Oorspronkelijk gepubliceerd in de Hellevoetse Post

De zomer heeft haar laatste schreden alweer gezet. Iedereen is weer naar school. Maar in deelgemeente Rozenburg is een groep inburgeraars ook in de zomervakantie naar school geweest. Dat is hen goed bevallen: "ik wist niet dat het zo leuk zou zijn!"

In de zomer van 2011 heeft de ISD Voorne-Putten Rozenburg voor de tweede keer een zomeracademie georganiseerd voor inburgeraars. De belangrijkste pijler van de zomeracademie 2011 was het klaarstomen van de kandidaten voor het behalen van hun inburgeringsexamen 2011. 

Maar niet alleen door taallessen op het Albeda College in Rozenburg. Waar cursisten 's ochtends op school hard aan de computer oefenden voor het examen, was er 's middags tijd voor sport en spel (een beweegprogramma van Ergo Control). Daarnaast heeft Matchpartner een aantal lessen gegeven gericht op empowerment: "hoe kan ik, mét mijn culturele bagage, het best in mijn kracht staan in de Nederlandse maatschappij".

De inhoud van de lessen stemden Ergo Control, Matchpartner en het Albeda College goed op elkaar af. De docent van het Albeda: "we hebben veel gedaan aan spreken. Aansluitend op het programma van Ergo Control heb ik het bijvoorbeeld een ochtend over gezondheid en beweging gehad."

"Terwijl de deelnemers zelfstandig werkten aan de computer had ik tijd om tussendoor ook cursisten afzonderlijk verder te helpen met de taal of hun portfolio. Een deel van de gastlessen van Matchpartner heb ik voortgezet in de taallessen of individuele gesprekken met cursisten. Hierdoor konden deelnemers hun vaardigheden uiten."

 

Reageer

Geen reacties

Laatste nieuws

Vind de ideale baan binnen jouw specialisme

Vind de baan die bij jou past binnen jouw specialisme of bekijk hier ons gehele vacature aanbod