Matchpartner Noord

Geschreven door:
Jasper Tolsma
19-02-2021

Het ligt misschien niet voor de hand, om als specialistisch bureau uit Zuid-Holland, met veel regiokennis, een vestiging openen in het Noorden van het land. Toch is dat precies wat we als Matchpartner gaan doen: deze maand opent Matchpartner Noord haar deuren. Actief in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland, met de focus op het sociaal domein, geënt op dezelfde principes als de hoofdvestiging in Leiden. Nog altijd staan vakkennis, een persoonlijke benadering en actief meedenken centraal.

Aan het roer staat Patrick Lip. Als geboren en getogen Fries en oud-profvoetballer de ideale mix om vorm te geven aan deze nieuwe scheut aan de Matchpartner boom. Hoog tijd om collega Patrick eens te bevragen over deze nieuwe onderneming (en hoe je van profvoetballer consultant wordt). Als Friezen onder elkaar (ondergetekende is geboren en getogen  in de Friese Wâlden, vandaar).

Voor zijn maatschappelijke carrière was Patrick een begaafd voetballer, prof zelfs, actief voor onder andere FC Groningen, vv Veendam, FC Emmen en Top Oss. Één van zijn hoogtepunten is een schitterend doelpunt namens sc Genemuiden in een bekerwedstrijd tegen FC Twente.

Topsport

Nu, als consultant arbeidsbemiddeling, legt Patrick de connectie tussen die twee ogenschijnlijk ver uit elkaar liggende werelden als volgt uit:

“In beide rollen moet je scherp zijn en kansen zien. Ik zie de samenwerking tussen een kandidaat en mij als consultant als teamwerk. Afstemming is belangrijk en je moet een goed oog hebben voor iemands kwaliteiten en hoe je die het best tot zijn recht kunt laten komen. En natuurlijk de aansluiting bij de opdrachtgever vinden. Dat is qua instelling vergelijkbaar met topsport.”

Als voorbeeld noemt hij het verhaal van een gedreven jeugdconsulent die, op zijn voordracht, bij een opdrachtgever kon doorgroeien naar een beleidsfunctie. “Dat zijn de leuke kanten van het werk. Je ziet iemands potentie en samen met een opdrachtgever ga je kijken hoe je die potentie tot uiting kunt laten komen. Zo lever je echt maatwerk en kun je meedenken met klant en kandidaat.” 

Het belang van regiokennis

Patrick kent de omgeving in het noorden goed. Niet alleen Friesland, maar ook Drenthe en Groningen zijn bekend terrein. Zijn vader is een geboren Drent en als voetballer was hij lang actief in Groningen. “Het is natuurlijk een hele andere regio dan de Randstad. Er is in het noorden over het algemeen een kleinere afstand tussen overheid en burger. Kleinere gemeentes, met hun eigen specifieke vraagstukken. Het is de kunst om daar goed op aan te sluiten. Ik kijk er ook wel naar uit om daar mee aan de slag te gaan.”

Realistisch meedenken

De samenwerking met Matchpartner is een daarom ook een logische, volgens Patrick: “Het realistisch zijn naar kandidaten betreft de mogelijkheden vind ik belangrijk, dat heeft Matchpartner ook. Mensen hebben het snel door als je een onzinverhaal ophangt. Juist eerlijk zijn wanneer iets niet kan wekt vertrouwen. Dan heb je een goede basis om samen te kijken wat wél kan. Daar heeft iedereen uiteindelijk meer aan. Matchpartner werkt dus eigenlijk zoals ik dat zelf ook zou willen. Ideaal.” 

Het is dan ook het doel om van Matchpartner Noord een stabiele, betrouwbare partner te maken. “We willen een herkenbaar, kwalitatief hoogstaand bureau zijn en met een team leuke mensen de focus op het Noorden blijven leggen. De basis is er”

Heb je een vraag voor Patrick? Stuur hem een mailtje via patrick@matchpartner.nl - Hij komt graag met je in contact!

Reageer

Geen reacties

Laatste nieuws

Vind de ideale baan binnen jouw specialisme

Vind de baan die bij jou past binnen jouw specialisme of bekijk hier ons gehele vacature aanbod