Wat is het salaris van een Praktijkondersteuner Bedrijfsarts?

Geschreven door:
Stephen Hoogenboom
Terug naar nieuwsoverzicht
Salaris-check
01-08-2018

Overweegt u om Praktijondersteuner Bedrijfsarts te worden? Dan is het natuurlijk wel prettig te weten wat u kunt verwachten op het gebied van salaris. In deze blog geven we hier inzicht in aan de hand van actuele data.

Het salaris van een Praktijkondersteuner Bedrijfsarts (ook wel 'POB' genoemd) ligt normaal gesproken tussen de €2.500,- en €4.600,- per maand.

Factoren salaris Praktijkondersteuner Bedrijfsarts

De belangrijkste factor die het salaris van een Praktijkondersteuner Bedrijfsarts bepaalt is het aantal jaren werkervaring binnen een rol als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts. Doordat een (vanuit de werkgever verzorgde) opleiding Praktijkondersteuner Bedrijfsarts voor nieuwe medewerkers in deze rol vrij standaard is, zal het behalen van dit diploma geen (grote) impact hebben op het salaris. Het zijn dus voornamelijk de ervaringsjaren in deze (of een soortgelijke) rol die het salaris bepalen.

Voorbeelden salarissen Praktijkondersteuner Bedrijfsarts

Iedere situatie is anders. Toch willen we u een aantal indicaties geven van het salaris van een Praktijkondersteuner Bedrijfsarts:

 • U start als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts en heeft enige relevante werkervaring.
  Salaris rond de €2.500,- bruto per maand;
 • U heeft ongeveer 2 jaar ervaring in een functie (soortgelijk) als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts.
  Salaris rond de €3.000,- bruto per maand;
 • U heeft ongeveer 4 jaar ervaring in een functie (soortgelijk) als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts.
  Salaris rond de €3.500,- bruto per maand;
 • U heeft ongeveer 6 jaar ervaring in een functie (soortgelijk) als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts.
  Salaris rond de €4.000,- bruto per maand;
 • U heeft zeer veel ervaring in een functie (soortgelijk) als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts.
  Salaris rond de €4.600,- bruto per maand;

Bovenstaande bedragen zijn algemene richtlijnen, maar er zijn uiteraard veel factoren die meespelen in het salaris van een Praktijkondersteuner Bedrijfsarts. Bent u benieuwd wat een reële salarisindicatie in uw specifieke situatie is? Neem dan contact op met onze consultans. Een van onze ervaren consultants in uw vakgebied kan dan op basis van uw persoonlijke situatie een nauwkeurige inschatting geven.

Secundaire arbeidsvoorwaarden Praktijkondersteuner Bedrijfsarts

Naast het salaris, zijn voor een Praktijkondersteuner Bedrijfsarts doorgaans de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing:

 • Indien u start als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts dan wordt uw opleiding tot POB'er doorgaans volledig vergoed. Deze opleiding wordt verzorgd door het NSPOH en de opleidingskosten bedragen €7.000,-. Door deze opleiding succesvol af te ronden mag u als POB'er meer zaken uitvragen bij cliënten.
 • Bij veel organisaties heeft de Praktijkondersteuner Bedrijfsarts een auto van de zaak. Indien er geen sprake is van een auto van de zaak, is er vaak sprake van een goede reiskostenvergoeding (doorgaans €0,42 per km).
 • U heeft doorgaans recht op verschillende vergoedingen (laptopvergoeding, telefoonvergoeding, etc).
 • Er is vaak sprake van een goede pensioenregeling, waarbij de werkgever een (groot) deel van de kosten voor haar rekening neemt.
 • In een functie als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts ontvangt u tevens bij veel werkgevers een 13e maand.

Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geldt dat dit afhankelijk is van uw situatie en de situatie van de organisatie waar u voor werkt.

Heeft u vragen over dit onderwerp? U kunt vrijblijvend advies vragen aan een van onze consultants. Stuur ons een mailtje via het contactformulier, of  bel direct met onze consultants Arbo & Verzuim.

 

Laatste nieuws

Columns
Delen
27-10-2020

Nieuwe Matchpartner website!

Columns
Delen
29-09-2020

Van horen zeggen

Vind de ideale baan binnen jouw specialisme

Vind de baan die bij jou past binnen jouw specialisme of bekijk hier ons gehele vacature aanbod