Ook ik maak fouten!

Geschreven door:
Stephen Hoogenboom
25-02-2014

Een werving- en selectiebureau ontvangt veel reacties van werkzoekenden. Zo ook Matchpartner. Per week melden zich bij Matchpartner honderden nieuwe kandidaten. En iedereen krijgt een tijdige, nette terugkoppeling. Of toch niet? Tijd voor zelfonderzoek.

In de jaren dat ik werkzaam ben bij Matchpartner heb ik het vak van consultant steeds beter leren begrijpen. Matchpartner is mijn eerste echte werkgever en ik weet nog hoe ik hier binnen kwam lopen. Jong, onbevangen en met een iets te grote mond. Ik denk dat ik de afgelopen jaren ben gegroeid en na een periode van inmiddels acht jaar heb ik het vak aardig in de vingers.

Het bemiddelen van kandidaten is volgens mij vooral een vak waarbij je meerdere “ballen omhoog moet houden” en prioriteiten moet kunnen stellen. Vaak heb je, gelukkig, meerdere sollicitatieprocedures lopen en voor elke vacature meerdere geschikte personen voorgesteld. Deze moeten allemaal op de hoogte gehouden worden.

Je bent in de procedure, ook als consultant, afhankelijk van opdrachtgevers en het wachten op een terugkoppeling. Wanneer dit ècht lang duurt heb je vaak, terecht, te maken met kandidaten die onrustig of ongeduldig worden. Om het proces te bespoedigen kan je ook niet eindeloos rappelleren en aansporen. De boodschap die je dus meestal aan de kandidaat moet geven is: “Ik weet nog niets, nog even geduld’’.

Op het moment dat je dan eindelijk je terugkoppeling ontvangt ben je eigenlijk alweer met nieuwe procedures bezig die prioriteit hebben. En nu komt het. In het geval van een afwijzing merk ik dat ik deze wel eens vergeet tijdig aan de kandidaat mede te delen. Dit is natuurlijk erg vervelend voor de kandidaat in kwestie en het wederzijds vertrouwen.

Als ik vroeger van kandidaten negatieve verhalen over concurrenten hoorde dacht ik: “wat een stelletje amateurs’’. Inmiddels ben ik me bewust van het feit dat er naast tevreden kandidaten waarschijnlijk ook wel kandidaten in ons bestand staan die dit soort verhalen over mij of Matchpartner aan concurrenten vertellen.

Helaas, ook ik maak fouten! Dit feit is er en wat ik eigenlijk aan u, de lezer en mogelijk kandidaat, wil vragen is het volgende:
Heeft u van mij geen terugkoppeling gekregen of bent u om andere redenen niet tevreden? Bel mij dan op nummer 06-44914355 of mail naar stephen@matchpartner.nl. Dit geldt uiteraard ook voor mijn collega’s!

Geschreven door: Stephen Hoogenboom
Op persoonlijke titel geschreven

Laatste nieuws

Columns
Delen
27-10-2020

Nieuwe Matchpartner website!

Columns
Delen
29-09-2020

Van horen zeggen

Vind de ideale baan binnen jouw specialisme

Vind de baan die bij jou past binnen jouw specialisme of bekijk hier ons gehele vacature aanbod