'Ik zei wel heel vaak 'ik wens je veel personeel''

Geschreven door:
Oegstgeester Courant
Terug naar nieuwsoverzicht
In de pers
06-06-2012

Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen, zei het onlangs nog in het NRC: "Steeds meer mensen zullen het afwisselen: een paar jaar freelance, een paar jaar in vaste dienst". Met een opvallend hoog en groeiend aantal ZZP-ers is Oegstgeest hét toonbeeld van deze ontwikkeling. Volgens de Kamer van Koophandel Leiden heeft een deel van de dorpelingen door de crisis zijn of haar baan verloren, maar komt als hooggekwalificeerde professional goed aan de bak als freelancer.

Dat een zelfstandige niet 'zonder personeel' hoeft te blijven bewijst het verhaal  van de succesvolle Oegstgeester ondernemer Leon Brouwers. Precies tien jaar geleden besloot hij, na een carrière als manager in de commerciële arbeidsbemiddeling, vanuit zijn garage het werving en selectie bureau Matchpartner te starten.

"Mijn eerste opzet was simpel: ik ging mensen bemiddelen die ik vroeger als manager moeilijk kon vinden. Wat begon uit noodzaak voelde meteen goed. Bij een grote organisatie krijg je minder snel iets gedaan en bovendien was ik eerlijk gezegd destijds het leidinggeven een beetje beu. Ik zei wel heel vaak 'ik wens je veel personeel'."

In 2005 was Leon Brouwers klaar voor een volgende stap. Hij huurde een kantoor in een statig pand in de Boerhaavelaan in Leiden en nam zijn eerste medewerker aan. Matchpartner ging zich met nieuwe branches bezighouden, zoals zorg en welzijn. En groeide.

"Mijn filosofie is altijd geweest dat professionals uit een bepaalde branche het beste kunnen bemiddelen in die branche. De één heeft vroeger met werklozen gewerkt, een ander was jeugdbeschermer, een derde komt uit de ouderenzorg. Inmiddels hebben we achttien interne medewerkers - zelf noem ik ze liever ondernemers in loondienst - en acht keer zoveel externen, waaronder ook ZZP-ers. Soms realiseer ik mij opeens: dat wel honderdvijftig gezinnen."

Reageer

Geen reacties

Laatste nieuws

Vind de ideale baan binnen jouw specialisme

Vind de baan die bij jou past binnen jouw specialisme of bekijk hier ons gehele vacature aanbod