Petje af voor alle ROV - Casemanagers

Geschreven door:
Angelique Lommen
16-02-2024

Sinds 2019 werk ik met veel plezier als consultant Arbo en Verzuim bij Matchpartner.  Wij bemiddelen alle functies binnen de verzuimbranche;  bedrijfsartsen, arboverpleegkundigen, veiligheidskundigen, casemanagers, praktijkondersteuners bedrijfsarts enz enz.   Ik houd mij persoonlijk het meeste bezig met casemanagers en praktijkondersteuners bedrijfsarts …. En dat is niet voor niets.

In een ver verleden was ik zelf 5 jaar lang casemanager bij een grote arbodienst.  De AVG was toen nog niet eens geboren en de casemanager was gewoon de casemanager.   Niks taakdelegatie, CROV, RCCM, inzetbaarheidscoaches etc. etc.  Casemanagement was een kwestie van empathisch en duidelijk communiceren, meedenken in oplossingen. Kortom: “ boerenverstand”.  

Ik heb de afgelopen jaren als consultant Arbo en Verzuim veel casemanagers gesproken. Maar ook heel veel mensen die als casemanager aan de slag willen gaan. Omdat veel van onze opdrachtgevers de opleiding Regie op Verzuim hoog in het vaandel hebben staan, adviseerde ik de junioren om zich hier eens in te verdiepen.

Vanuit betrokkenheid en interesse heb ik recentelijk zelf de opleiding Regie op Verzuim bij CS gevolgd. Opvallend in deze opleiding was het enthousiasme en de enorme gedrevenheid van mijn studiegenoten. Typisch casemanagers zoals ik ze de afgelopen jaren veel heb gesproken:  enthousiast, gedreven, resultaatgericht, empathisch en oplossingsgericht.   De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik de inhoud van de opleiding toch nog wel pittig vond.  Met alleen “boerenverstand”  gebruiken kom je er tegenwoordig als casemanager niet meer. En wat blijkt er in 10 jaar tijd veel veranderd op het gebied van sociale verzekeringen, transitievergoedingen, AVG, arbeidsconflicten, psychisch verzuim en de rol van het UWV.    Petje af voor al die casemanagers verzuim die elke dag weer helderheid scheppen in een oerwoud van regels en daarnaast op empathische wijze de zeer mondige werknemer en werkgever begeleiden, verwachtingen managen en mogelijkheden benoemen. Chapeau!

De huidige complexiteit van ons arbeidsongeschiktheidsstelsel maakt de casemanager onmisbaar.   In mijn werk als arbeidsbemiddelaar is opleiding en ervaring belangrijk, maar minstens zo belangrijk is wie jij als persoon bent, waar je voor staat en waar je energie van krijgt.

Ik ga graag met je in gesprek als je in de verzuimbranche werkt of wil gaan werken en….. tegenwoordig  hebt je een streepje bij mij voor als je de ROV opleiding hebt afgerond.

Bel of mail mij gerust voor een oriënterend gesprek: 06-58977298 / angelique@matchpartner.nl

Reageer

Yvonne Tendeloo
16 februari 2024
Ik ben het helemaal met je eens! Goed verhaal

Vind de ideale baan binnen jouw specialisme

Vind de baan die bij jou past binnen jouw specialisme of bekijk hier ons gehele vacature aanbod