Werken als Casemanager Verzuim: veel opties, maar waar te beginnen?

Geschreven door:
Angelique Lommen
09-02-2022

Wie had dat nu gedacht in 2020, toen Corona zijn intrede deed en arbodiensten massaal hun deuren sloten voor nieuwe werknemers. ZZP-casemanagers werden bedankt voor hun inzet en omdat iedereen moest thuiswerken werden bij veel van onze opdrachtgevers "thuiszittende functionarissen" ingezet om ziek gemelde medewerkers te bellen. Er was geen enkele vraag naar casemanagers.

We zijn 2 jaar verder en de vraag naar (ervaren) casemanagers is enorm. Vanuit de jobboards (Indeed, werkzoeken.nl, vacaturebank) zie je dagelijks verzuim-vacatures. Arbodiensten, Eigen Risicodragers, grote werkgevers: wie wil er nou geen casemanager verzuim?

Verzuimbegeleider: veel namen, maar wat is het verschil?

Opvallend is tegenwoordig de vele benamingen voor de verzuimbegeleider: Casemanager, procesregisseur, verzuimcoach, werkvermogenspecialist, coach inzetbaarheid, praktijkondersteuner bedrijfsarts, arboverpleegkundige,  reintegratie-en preventieadviseur enz. En dan hebben we het nog niet eens over de specialisaties:  Casemanager ZW, Casemanager WGA, ERD, Taakdelegatie, om maar eens een aantal te noemen. 

Ik zou me kunnen voorstellen dat je, oriënterend op een andere baan, door de bomen het bos niet meer ziet. Want zeg nou eerlijk: wat is het exacte verschil tussen een Casemanager Taakdelegatie en een Praktijkondersteuner Bedrijfsarts? Er zijn vele theorieën over, maar in praktijk zien we dat onze opdrachtgevers deze vacatures anders invullen. De een wil een POB'er met een (para)medische achtergrond, bij de ander mag de POB'er zeker geen medische achtergrond hebben. De ene opdrachtgever wil dat je een BIG registratie hebt (HBO-V) voor een POB rol, terwijl de kans bestaat dat je in deze rol je BIG registratie juist gaat verliezen(!).

Hulp bij het maken van de juiste stap als Casemanager Verzuim

Ieder z'n vak!  En dit is nou precies ons vak. Als consultant Arbo-en Verzuim bij Matchpartner weten wij wat er gezocht wordt en waar mogelijkheden zijn. Wij gaan  graag met kandidaten het gesprek aan om te bezien wat nou echt bij je past. Natuurlijk is opleiding en ervaring belangrijk: maar pas jij qua persoon ook bij een bepaalde organisatie? Ben je een zelfstarter? Een teamplayer? Houd je van face to face gesprekken of liever telefonisch? Heb je ambities of is een superleuke baan voor jou het belangrijkste? Werk je het liefste op kantoor, bij een klant of thuis? Roept u maar.

Naar onze opdrachtgevers handelen we hetzelfde. We gaan eerst een gesprek met ze aan: waarom lukt het niet om een bepaalde vacature te vullen? Welk type persoon past? Wat is de samenstelling van het team? Hoe wordt er gewerkt? Wat maakt het zo leuk om juist voor deze opdrachtgever te werken? 

Ons werkplezier zit dus in het maken van de juiste match. We kijken verder dan het cv en je ervaring. Niet elke casemanager past bij elke organisatie en niet elke organisatie past bij iedere casemanager. 

Advies over werken als Casemanager Verzuim

Misschien wil jij eens van gedachte wisselen over een baan binnen de verzuimbranche. Wij bemiddelen niet alleen casemanagers, maar ook (bedrijfs)artsen, arbeidsdeskundigen, arboverpleegkundigen, veiligheidskundigen en meer. Tip: overweeg je om casemanager te worden, lees dan zeker ook onze blog over het salaris van een casemanager verzuim.

Mail je cv naar angelique@matchpartner en ik neem contact met je op.  Natuurlijk kun je alvast een kijkje nemen bij onze vacatures verzuim of meer lezen over de dienstverlening van Matchpartner Arbo & Verzuim

Wellicht tot contact!
 

Reageer

Geen reacties

Laatste nieuws

Vind de ideale baan binnen jouw specialisme

Vind de baan die bij jou past binnen jouw specialisme of bekijk hier ons gehele vacature aanbod