Re-integratie, Overheid en Verzuim maart 2019 nieuwsbrief
Zodra het over inkomen gaat...

Omdat we bij Matchpartner door de professionals die we bemiddelen goed op de hoogte worden gehouden over hun vakgebied, kijken we soms meerwarig naar nieuws-uitzendingen over datzelfde vakgebied. Veel klopt niet of wordt verdraaid.

Sinds 2002 houden we ons, bijvoorbeeld, bezig met de verzuimbranche. Ziekteverzuim is een onderwerp waarover vaak gedoe is in de actualiteit.

Consultant Stephen Hoogeboom houdt zich al ruim tien jaar bezig met de werving van verzekeringsartsen, bedrijfsartsen en andere professionals.

In zijn column bekritiseert hij de recente berchtgeving van RTL Nieuws over het UWV:

"Zodra het over inkomen gaat maken mensen zich kennelijk drukker dan wanneer het over gezondheid en arbeidsparticipatie gaat."

Taakdelegatie is heel normaal
Stephen Hoogenboom

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Stephen Hoogenboom over de praktijk van taakdelegatie tussen artsen en niet-artsen, en dat hier te vaak negatieve artikelen over verschijnen in de pers.

"En opnieuw schrikten grote woorden de wereld die zich bezighoudt met arbeid en gezondheid op. 'Illegaal', 'misstanden', 'volstrekt onacceptabel' en 'zeer zorgwekkend en problematisch'.

Het is maar een greep uit de uitspraken die werden gedaan over de inzet van niet-artsen bij beoordelingen door het UWV. En dat terwijl taakdelegatie of werken in-de-verlengde-arm overal in de maatschappij is ingeburgerd."
Lees meer

Matchpartner op Instagram
Stephen Hoogenboom

Wij zijn sinds kort ook actief op Instagram!
Voor iedereen die het leuk vindt om een kijkje in 'onze keuken' te nemen. Hier zullen we zo nu en dan een foto plaatsen van het reilen en zeilen binnen ons team!

Volg ons hier!

 
Top 10 vacatures in jouw vakgebied

Consulent Minimaregelingen - Regio Noord-Holland Details
Flexibele, servicegerichte arts (24-36 upw) - Tilburg Details
Jurist APV - Utrecht Details
Junior en Medior Casemanager Verzuim - Utrecht Details
Allround Beleidsmedewerker WMO - Gouda Details
Casemanager WGA - Amsterdam Details
Constructeur - Delft Details
Re-integratiebegeleider AOV - Den Haag Details
Juridisch Adviseur Handhaving - Utrecht Details
Specialist Gebiedsbeheer - Naaldwijk Details

Nieuws uit jouw vakgebied
Stephen Hoogenboom

Jaarlijks veroorzaken beroepsziekten bijna 6,9 miljoen extra verzuimdagen. Hoofdoorzaak: psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
Lees meer

De Universiteit Wageningen heeft een geheim wapen tegen ziekteverzuim ontdekt: planten!
Lees meer

Kennisverslag UWV over Langdurige zieke werknemers: "Het aantal langdurig zieken is het sterkst gegroeid in de bedrijfstakken overheid en zorg en
welzijn."
Lees meer

Onderzoek van Maartje Goorden laat zien dat de zogenaamde collaboratieve aanpak -betere samenwerking tussen huisartsen, GGZ en familieleden van pati├źnten bij angst en depressie tot minder verzuim leidt 
Lees meer