Over ons

Maarten de Haan

Naam Maarten de Haan
Mobiel (06) 1130 8437
Maarten de Haan

Quote

"Echte professionals hebben die zeldzame combinatie: ze zijn bevlogen en bescheiden. Bevlogen omdat ze iedere dag proberen er iets bij te leren. Bescheiden omdat ze doen waar ze voor aangenomen zijn."


Welke functie heb je binnen Matchpartner en wat spreekt je daarin aan?

Ooit ben ik begonnen als consultant Re-integratie, Overheid en Verzuim, maar houd me tegenwoordig vooral bezig met de zwaardere functies in de Zorg en Welzijn.

Het prettige van de kandidaten die wij spreken is dat ze betrokken zijn en bereid kritisch naar zichzelf kijken. Ze doen het niet voor het grote geld en het is weinig 'blabla'.

Wat ik ook al geruime tijd doe is de eindredactie van de website, de columns en de nieuwsbrieven. Voor Matchpartner is het belangrijk dat we met inhoudelijk sterke verhalen naar buiten treden, zodat men ziet dat we weten waar we over praten.

Hoe zie jij de markt waarin je bemiddelt? 

Binnen ons team Zorg en Welzijn ben ik verantwoordelijk voor het vervullen van de vacatures in het hogere segment, de gespecialiseerde artsen, GZ-psychologen en psychiaters.

Er wordt natuurlijk bezuinigd in de gezondheidszorg, maar dit heeft ook positieve gevolgen. Bijvoorbeeld dat er efficienter wordt gewerkt en het primaat meer bij de professional komt te liggen.

Verder blijf ik mij, onder andere in artikelen en columns, roeren als het gaat om het thema werkloosheid en re-integratie, waar ik mij tenslotte zo'n twintig jaar mee bezig heb gehouden.

Begeleiding naar werk vanuit een uitkeringssituatie of verzuim zal in de toekomst niet meer zomaar voor iedereen beschikbaar zijn. Het wordt iets voor degenen die ècht willen. Re-integratie wordt minder een ‘industrie’ en meer een gebied voor specialisten met een bewezen staat van dienst. Daar zijn dus nog genoeg kansen voor Matchpartner.

Overigens is het wenselijk dat de gezondheidszorg ook weer een kruisbestuiving aangaat met de re-integratie, met name de geestelijke gezondheidszorg. Zorgprofessionals kunnen iets wat re-integratieconsulenten niet kunnen en andersom.

Wat kenmerkt Matchpartner volgens jou?

Als de inzet er is, krijg je als consultant de ruimte om het op jouw manier te doen. Uiteindelijk is het ondernemerschap in loondienst.

Je doet het hele traject, van acquisitie tot plaatsing. Het vinden van nieuwe markten zal altijd centraal staan, stilzitten is geen optie. Als dat bij je past heb je een wereldbaan.

_________________________________________________________

Lees ook de columns van Maarten:

Goodbye middenklasse

Vreemde Sollicitaties Revisited

Geschorst voor het leven?

'Illegale' werkwijze UWV heel normaal

Klaar met de arbeidsmarkt

Elementary, my dear Watson

Itempje

De Druivenpluk

Werk zoeken is net daten

Kwartjes en Dubbeltjes

Nu gratis: dokter!

De Grote Verdwijntruc

Artsenziel

Zanger Rinus

Vreemde sollicitaties

MUG en Olifant

Exit Homo Ludens

De Verweesde Professionals

Het Marktplaats-denken

LinkedIN Discussies

Grijs Arbeidsmarktbeleid

Spookvacatures

 

Social networks

Bekijk mijn LinkedIn profiel Volg Matchpartner op Twitter

Ik zoek op dit moment naar een

Vind de ideale baan binnen jouw specialisme

Vind de baan die bij jou past binnen jouw specialisme of bekijk hier ons gehele vacature aanbod